crnogorski engleski albanski poljski ruski

O Crnoj Gori i Ulcinju

Crna Gora je biser Jadranskog mora. Njeni prelepi pejsaži, prijatna klima, visoke planine, duboko plavo more, spektakularne doline i jezera su najbolja preporuka da je posetite.

Grad Ulcinj, najjužniji grad crnogorskog primorja, sa svojim prirodnim potencijalima smatra se čudom turizma. Pored toga što ima najviše sunčanih dana u godini, poznat je i po velikoj plaži dužine 13km i širine 60m koja ujedno predstavlja i najdužu peščanu plažu na Jadranu. U daljem tekstu navešćemo samo deo znamenitosti koje po svojim specifičnostima krase Ulcinj.

Ada Bojana
Rečno ostrvo Ada Bojana je sa dve strane okruženo rekom Bojanom a sa treće Jadranskim morem, gde se nalazi i izuzetno lepa peščana plaža. Ovo je jedan od najpoznatijih centara nudizma na Jadranu.
Na desnoj strani reke Bojane, sa platformama na samoj reci, u nizu su poređani riblji restorani koji pripremaju specijalitete od svežih plodova mora.

Valdanos
Uvala jedinstvene lepote sa prekrasnom plažom u čijem zaleđu se nalazi nadaleko čuveni dobro uređeni maslinjak sa preko 17000 stabala.

Stari grad
Drevno utvrđenje staro preko 2500 godina za koje se vezuju mnoge legende, od kojih je jedna od zanimljivijih priča po kojoj je pisac Don Kihota, Miguel de Servantes, robovao u Ulcinju krajem 16. veka. Zagovornici ove teorije tvrde da je lik Dulčineje od Toboza, kojoj je Don Kihot posvećivao sva svoja "junačka" dela, Servantes izgradio imajući na umu neku žiteljku tadašnjeg Ulcinja.


Vila Elkom Ulcinj


Stvaranje uspomena koje traju večno zaslužuje prefinjenu atmosferu koju samo Vila Elkom može da pruži. Naš objekat nudi Vam očaravajući pogled, prvoklasan smeštaj...

Opširnije


Galerija slika


Pogledajte galeriju slika: apartmana, restorana, parkinga i okoline oko Vile Elkom Ulcinj.Opširnije


Gde se nalazimo?


Nalazimo se na trećem kilometru od table koja označava Donji Štoj u pravcu Ade Bojane (drugo beogradsko naselje). Tačno preko puta je skretanje za četiri plaže (Kabo, Imperijal, Adriatika i MCM).

OpširnijeKnjiga utisaka pročitajte utiske naših gostiju

knjiga utisaka